Exclusief huisconcert

Exclusief huisconcert met mezzo-soprano Maria Warenberg, Nederlandse laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang 2023, begeleid aan de piano door Nino Pavlenichvili. Dit concert werd georganiseerd in samenwerking met dr. Erik Loosen, lid van de Club van de Universitaire Stichting, Voorzitter van de Vereniging Vlaamse Academici afdeling Brussel en de Koningin Elisabeth-wedstrijd.

Het concert werd gevolgd door een walking cocktail in aanwezigheid van de musici.

Programma

J.S. Bach   Mass in B minor, BWV 232, Laudamus te
W.A. Mozart   La Clemenza di Tito, Torna di Tito a lato
G. Mahler   Rheinlegendchen
P.I. Tchaikovsky   Non but the lonely heart
Piano solo   Tchaikovsky-  April
M. Mussorgsky   With the nanny
M. Mussorgsky   In the corner
M. Mussorgsky   The Beetle
M. Mussorgsky   Evening prayer
J. Massenet   Coeur dans amour from Cendrillon
P.I. Tchaikovsky   Was I not a blade of grass in the field
Piano solo   Massenet -  Thais
H. Berlioz -  L’ile inconnue
G. Rossini   Una voce poco fa from Il barbiere di Siviglia

De musici (teksten van de Koningin Elisabethwedstrijd)

Maria Warenberg, Nederlandse laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang 2023, studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Sasja Hunnego. Daarnaast volgde ze masterclasses bij docenten van de Juilliard School, ondermeer bij Ann Murray, Sergei Leiferkus en Angel Brower. Vorig seizoen maakte ze haar debuut bij Opera Zuid in Maastricht, in de rol van Stéphano in Gounods Roméo et Juliette. Momenteel studeert ze aan de Dutch National Opera Academy, waar ze optrad als Costanza in Haydns L’isola disabitata met het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van Kenneth Montgomery, en als Ramiro in Mozarts La finta giardiniera. Dit seizoen is Maria Warenberg ook te zien met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Enrico Delamboye, in het Concertgebouw Amsterdam en in TivoliVredenburg. Ze heeft naast operarepertoire een grote passie voor liedrepertoire.

De in Georgië geboren Nino Pavlenichvili studeerde af aan het Conservatorium van Tbilisi. Daarna verhuisde ze naar Frankrijk, waar ze zich specialiseerde in de begeleiding van jonge zangers aan het Conservatoire National de Région de Toulouse en vervolgens aan het Centre de Formation d’Artistes Lyriques de Marseille. Nadat ze was opgemerkt tijdens haar optredens met het Orchestre du Capitole, werd ze veel gevraagd door de toonaangevende Franse operahuizen. Ze werkt regelmatig samen met het Festival d’Aix-en-Provence als repetitor. Als specialiste van het Russische repertoire bereidde ze verschillende Russischtalige producties voor, met name in de Opéra de Lyon, het Teatro Massimo te Palermo, de Opera San Carlo in Napels, het Théâtre du Capitole in Toulouse en het Koninklijk Munttheater. Nino Pavlenichvili brengt ook regelmatig recitals met zangers als Vladimir Galouzine, Tamar Iveri, Béatrice Uria Monzon, Jean-Luc Viala, Anne-Catherine Gillet, Anais Constant en Stéphane Degout. In 2016 nam ze Abendlied-Morgenlied op met Les Éléments, o.l.v. Joël Suhubiette. Daarnaast is ze al enkele jaren de officiële pianiste van verschillende zangwedstrijden in Toulouse, Marseille en Marmande.